Szerző

E-KMH

2018, Már 16 - 17:05 in E-KMH, PS4

kmh4

Nemrégiben három tagunk a közösségünkből leigazoltak e-sportolóként a Kanadai Magyar Hokiklub-hoz. Ezért írunk egy kis bemutatkozást a KMH-ról:

A sportegyesület 2007 januárjában alakult meg azzal a céllal, hogy biztosítsa a gyermekek egészséges fejlődését és hogy országszerte népszerűsítse a jégkorongot.2012 áprilisa óta működik Kanadai Magyar Hokiklub néven.

Az egyesület mai, végleges formáját is 2012-ben nyerte el, amikor a korábbi alapokon a kanadai jégkorongiskola meghonosítását tűzte ki célul. Mi a lényege a HOCKEY CANADA világának?

• minden játékosnak meg kell kapnia a lehetőséget, hogy részt vehessen ebben a nagyszerű játékban, elsajátíthassa a szükséges képességeket és módja legyen az elért eredményeket a játékban is kipróbálni

• a HOCKEY CANADA célja nem feltétlenül az, hogy játékosokat küldjön az NHL-be, hanem az, hogy a tartalmas és élvezetes sportolási lehetőséget nyújtson a játékosoknak

A klub tehát nem csak azokkal foglalkozik akik versenyszerűen szeretnék űzni a jégkorongot, hanem azokkal is, akiknek egyszerűen csak fontos a rendszeres mozgás, sportolás. Mi sem bizonyítja ezt jobban,mint az hogy a 8 éves korosztálytól egészen a felnőtt korosztályig nyújt edzési és versenyzési lehetőséget fiúknak és lányoknak egyaránt. Minden korosztály versenyez  a Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságaiban. Ezen kívül a nagyobb csapatok a nemzetközi ligákban is részt vesznek. A szakmai munkát a neves kanadai szakember Bob Leslie irányításával, a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködve végzi az egyesület amely a kiváló és tapasztalt kanadai, finn és magyar edzők mellett támaszkodik a Testnevelési Egyetemen tanuló tehetséges fiatalok és a jégkorongsport meghatározó személyiségeinek szakmai felkészültségére is. Az egyesületnél számos ma is aktív, de már más egyesületekben működő edző dolgozott a fiatalokkal,mint például Bylesjö Jan, Dragomir György, Gary Clark, Kiss Tibor, Kopasz István, Sergei Oreskin, Spiller István.

csarnokjeg

A KMH játékosai tehát számtalan bajnokságban és kupán bizonyították már a rátermettségüket. A klub azonban új távlatokban is gondolkodik,ezért 2018-ban megalapította Magyarország első jégkorong e-sport szakosztályát,amely a virtuális jégkorong pályákon hivatott a Kanadai Magyar Hokiklubot képviselni. A frissen alakult szakosztály 3 e-sportolót szerződtetett, akik Playstation 4 platformon, különböző online bajnokságokban próbálnak bizonyítani. Ez a 3 játékos pedig szerény kis közösségünkből, az NHL Klub Hungary tagjai közül került ki.

jatekosok2

 

E-KMH bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Köszönjük a cikket Syz!

  Mivel jött pár kérdés privátban beillesztek ide a régebbi fórumról egypár ehhez kapcsolódó hozzászólást:

  Hozzászólás: 2018-02-09 – 21:52 (Hakami)
  Sziasztok! Mint láthatjátok, szanonak és nekem megváltozott a felhasználó nevünk. Ez annak köszönhető, hogy a KMH Budapest jégkorongcsapata megalapította az ország első jégkorong esport szakosztályát. A mai naptól kezdődően, mi hivatalosan őket képviseljük a játékban.

  Hozzászólás: 2018-02-10 – 01:11 (Hakami)
  Megfigyelhető, hogy az esport egyre nagyobb teret hódít és kis hazánk is kezd becsatlakozni ebbe a világba. Fociban már pár éve alakultak esport szakosztályok és a KMH úgy gondolta, hogy jégkorongban szeretnének ők lenni az úttörők. Nincsenek könnyű helyzetben, mint tudjuk a hockey kedvelők egy viszonylag kis közösség, azon belül is még kisebb közösség akik az NHL-el játszanak. Szeretnék felépíteni, vagy egy kis lendületet adni az esportnak jégkorongban is. Egyenlőre semmi pontosat nem tudni, de igen akár nemzetközi meccsek is szóba jöhetnek.

  Hozzászólás: 2018-02-15 – 17:19 (Maci)
  Majd idővel meglátjuk mi alakul ki ebből. Még nagyon nehéz.
  megmondani mi lesz. Szerintem többet nem tudok hozzátenni a dologhoz hisz le lett írva miről szól.
  Azok után figyeltek fel ránk a KMH-nál h az epsort1 közvetítette a döntőnket a facebookon. Így léptek kapcsolatba velünk.
  Mi sem tudunk sokkal többet, mint amiket korábban leírt Hakami. Szerintem nem akarnak jelenleg több játékost szerződtetni. Annak mi értelme lenne ha mindegyik játékos ugyanahhoz az egyesülethez tartozna. Majd ha esetleg más egyesület is beszáll akkor talán inkább, szerintem.

 2. Sok sikert kívánok!
  ? Kuldjeeeee majd linket
  Prosit

 3. Sok sikert !
  Ha esetleg lesz valahol közvetítés vagy lehet követni a versenyeken való szereplést, lécci írjátok be ide vagy küldjétek el nekem üzenetben ! Köszi !

 4. Sok sikert a srácoknak 🙂