Szabályzat

1. Draft (csapatválasztás):
A draft a következő módon zajlik:
 

A draftot az előző bajnokság/torna utolsó helyezettje kezdi meg, majd az utolsó előtti és így tovább.  A csapatválasztásra mindenkinek 6 óra áll a rendelkezésére. 24:00-08:00 óra között védett időszak van. Ez idő alatt nem pörög a draft idő, de választani természetesen ilyenkor is lehet. Ha az ember kifutott az időből, akkor azokból a csapatokból választhat, amelyek maradnak a draft további folyamán.

Amennyiben valaki előre tudja, h nem lesz gépközelben, mikor rákerül a sor, lehetősége van elődraft küldésére. Nyíltan be lehet írni a draftba, privát üzenetben elküldeni valamelyik szervezőnek vagy akár egy havernak aki beírja helyette. Elődraftnál a csapatokat a kívánt rangsorban küldjétek el. Arra ügyeljetek, hogy csak olyan csapatokat írjatok bele, aminek a megszerzésére reális esélyetek van. Így jobban halad a draft és mindenki boldog lesz, ámen.

– új nevezők, kizárt játékosok:

Új nevező(k) a draft végére kerülnek. Több új nevező között nincs választási sorrend, az viszi aki előbb beírja.

Kizárt játékosok utolsóként választanak.

 

2. Bajnokság időtartama:

A bajnokságok lejátszására adott időtartam (alapszakasz, esetleges selejtezők, csoportmeccsek és rájátszással együtt) összesen 5-8 hét. Természetesen nagyban befolyásolja a nevezők létszáma és az adott esemény formája.

Minden szakasz kezdeténél (alapszakasz / rájátszás) külön meg lesz adva határidő.

 

3. Meccsek lejátszása:

“Invite” alapú, online barátságos mérkőzéseket játsszunk.

“A” játékos küld egy meghívót a “B” játékosnak és lejátsszák. Visszavágó esetén majd fordítva a “B” játékos küld egy meghívót az “A” játékosnak és máris kezdődhet a visszavágó.

Ezeket a beállításokat kell használni a mérkőzésekhez:

NHL:

Rules: NHL

Period Lenght: 4 Minutes

Goalie Mode: On

Nemzetközi tornák (válogatott és európai bajnokságok):

Rules: International

Period Lenght: 5 Minutes

Goalie Mode: On

 

4. Eredmények rögzítése:                                   

A meccsek végeredményét itt a fórumon az aktuális eseménytől függően, “NHL”, “Bajnokság” vagy “Válogatott” menüpontra kattintva BE KELL ÍRNI. (Csak és kizárólag ide, nem a Palánkra vagy a főoldali bejegyzésekhez.) RÖGTÖN a meccs(ek) után az egyik fél tegye meg. Nem kell mind két játékosnak megerősíteni, de mind két fél felelőssége, hogy korrekt eredmény legyen beírva. Innentől egy admin bevezeti az eredményt és frissül a táblázat.

 
 
5. Megszakadt meccsek:

Sajnos online meccsekről révén szó, elkerülhetetlenek a meccsszakadások. Ebben az esetben egy új meccset kell kezdeni és csak a hátralévő időt kell lejátszani. Nem kell megvárni a szakadás időpontját egyből mehet élesben. A két eredményt összeadva megkapjuk a végeredményt. Ezt kell utána az oldalra beírni.

 

6. Azonos pontszámmal álló csapatok:

Ha azonos ponton állnak csapatok, a következő szabályok döntenek.

1. jobb gólkülönbség
2. több szerzett gól
Ha ezek után két vagy több csapat azonosan áll, a következőket kell figyelembe venni:
3. az érintett csapatok mérkőzésein szerzett több pont
4. az érintett csapatok mérkőzésein elért jobb gólkülönbség
5. az érintett csapatok mérkőzésein szerzett több gól